New Regolo Quarter / Atelier(s) Alfonso Femia

first_img 2013 Projects Architectural Design: Italy Alfonso Femia, Simonetta Cenci New Regolo Quarter / Atelier(s) Alfonso FemiaSave this projectSaveNew Regolo Quarter / Atelier(s) Alfonso Femia ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/527387/new-regolo-quarter-brescia-5-1aa Clipboard CopyAbout this officeAtelier(s) Alfonso FemiaOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsBresciaItalyPublished on July 28, 2014Cite: “New Regolo Quarter / Atelier(s) Alfonso Femia” 28 Jul 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesVinyl Walls3MArchitectural Finishes DI-NOC in SkyPodsShowerhansgroheShowers – Croma EDoorsC.R. LaurenceMonterey Bi-Folding Glass Wall SystemTable LampsLouis PoulsenLamps – Panthella PortableBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersSealantsEffisusMetal Roof Flashing – Stopper MRDropped CeilingsPure + FreeFormLinear Clip-Strip Ceiling SystemUrban ShadingPunto DesignPavilion – CUBEVentilated / Double Skin FacadeULMA Architectural SolutionsPaper Facade Panel in Nokia LibraryLouversAccoyaAccoya® Wood for Shutters and LouvresSpa / WellnessKlafsGyms & Relaxation RoomsMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” Area:  26492 m² Year Completion year of this architecture project Architects: Atelier(s) Alfonso Femia Area Area of this architecture project Costruzioni Sandrini srl New Regolo Quarter / Atelier(s) Alfonso Femiacenter_img Photographs Photographs:  Luc Boegly, Ernesta Caviola, Brivio Apartments ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/527387/new-regolo-quarter-brescia-5-1aa Clipboard Year:  Contractor: Structural Engineering: CopyApartments•Brescia, Italy Architectural And Landscape Design:Alfonso Femia, Simonetta CenciDesign Team:Alessandro Bellus, Stefania Bracco, Caterina Fumagalli, Francesco Fusillo, Maria Cristina Giordani, Valentina Grimaldi Vincenzo Marcella, Sara Massa, Roberta Nardi, Michele Nicastro, Carola Picasso, Francesca Pirrello, Francesca Recagno, Arianna Ponzi, Giulia TubelliServices And Environmental Engineering:Ai Engineering s.r.lProject Responsible:Marco Corraza, Stefania Bracco E Francesca Recagno, Alessandro Bellus, Vincenzo MarcellaCollaborators:Michela Lucariello, Paolo Oliva, Renata Laudati, Roberto MontagnaClient:Regolo s.r.l., Draco s.r.l.Landscape Design:Alfonso Femia, Simonetta CenciServices Engineering:Ai Engineering s.r.lEnvironmental Engineering:Ai Engineering s.r.lCity:BresciaCountry:ItalyMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Ernesta CaviolaRecommended ProductsFiber Cements / CementsSwisspearlSwisspearl Largo Fiber Cement PanelsFiber Cements / CementsDuctal®Ductal® Cladding Panels (EU)Enclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornFiber Cements / CementsEQUITONEFiber Cement Facade Panel NaturaText description provided by the architects. The project is based on two principles: structuring relationship between solids and voids and characterization of the main fronts (east and west).Save this picture!© Luc BoeglyThe SOLID and THE VOIDS: the buildings they create and draw the edges of the area in relation to the immediate context and define the central void green. The urban park, and ‘organized in three thematic areas, a wooded park, a playground and water park. The three areas are characterized by different essences and treatment of green, lawns and trees.Save this picture!Aerial ViewThe driveways paths will be the most perimetric possible to give the maximum continuity of the public park and the pedestrian space.Save this picture!© Luc BoeglyCHARACTERIZATION OF THE MAIN FRONTS: the work on the front lines consists on build a precise way of relating to the immediate context and to give specific identity to the perimeter of the intervention. The strong characterization of elevations contributes to the construction of an inhabited landscape and provide different opportunities of relationship between internal and external to the housing.Save this picture!Floot PlanThe west front is presented as closed and monolithic, traversable for points and characterized by a horizontal scan intended as a reinterpretation of the theme of urban screen (base, veil, crown). Elevated respect the street level, provides the necessary privacy to residences in ground floor.Save this picture!© Ernesta CaviolaOn the inside, toward the park, its more evident the vertical scan and breakdown of façades and volumes that return the size of most domestic and intimate dwelling. On the ground, the relationship with the park is mediated through private gardens for ground floor accommodations.Project gallerySee allShow lessHouse in Gokurakuji / Naoya Kawabe Architect & AssociatesSelected ProjectsJalisco Federal Judicial City / TACHER ArquitectosSelected ProjectsProject locationAddress:Brescia, ItalyLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share “COPY” Save this picture!© Luc Boegly+ 49 Share Ai Engineering s.r.llast_img

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published